exotic wholesaler

Over ons

Quality guaranteed

Affordable prices

Everything in stock

Personal service

Over ons

Wie zijn wij

Groothandel en tuinbouwbedrijf Amar Import & Export is al meer dan dertig jaar toonaangevend op het gebied van exotische groente, fruit en specialiteiten. Sinds 1983 beschikken we over een opslagruimte met een compleet assortiment en kweken we verse producten in onze kas in Den Haag. We willen supermarkten, restaurants, ambassades en andere groothandels in heel Europa een authentieke smaak en authentieke service bieden.

1

Horticulture

2

Groothandel

Onze waarden

 • hoogwaardige producten afnemen van vertrouwde leveranciers;
 • een betrouwbare aanvoer en tijdige levering bieden;
 • door middel van persoonlijke, flexibele service aan de wensen van klanten voldoen;
 • slimme bedrijfskeuzes maken om fantastische producten tegen concurrerende prijzen aan te bieden;
 • onze landbouwtechnieken verbeteren om innovatief en duurzaam te zijn.

Authentieke smaak, authentieke service

We willen je graag laten kennismaken met de echte smaak van de exotische producten die wij zelf zo goed kennen. Bij Amar Import & Export geloven we in een persoonlijke service en duurzame relaties. We hebben ons bedrijf opgebouwd volgens de waarden die wij delen met onze zakenpartners en klanten.

Hoe het allemaal begon

Twee gebroeders Singh gaan in 1983 van start met de visie om Nederland te laten kennismaken met hoogwaardige producten uit exotische culturen. Ze beginnen met een opslagruimte in Den Haag en een kas in Rotterdam. Amar Import, groothandel in exotische producten was geboren.

De tweede generatie Singh stapt in 2006 in het bedrijf, met nieuwe ideeën voor de toekomst van groothandel in exotische groente, fruit en specialiteiten. De ambitie is om het bedrijf verder te moderniseren, met behoud van de unieke kwaliteit en persoonlijke service waarmee het beroemd is geworden. Amar Import & Export heeft op dit moment klanten in heel Europa.

De combinatie authentieke smaak – authentieke service blijkt een winnende te zijn. Amar Import & Export wordt dankzij mond-tot-mondreclame in 2010 een internationale speler. Het team groeit mee met het aantal klanten. De opslagruimte wordt uitgebreid om ruimte te bieden aan een groter assortiment en meer inventaris. Het aanbod en de opslagruimte blijven in de loop der jaren groeien.

Amar Import groeit rond 2015 uit zijn kas in Rotterdam en verhuist naar een nieuwe, grotere locatie in Nootdorp, waar het moderne tuinbouw kan gaan toepassen. De familie Singh is voortdurend bezig met het innoveren van de technieken voor het produceren van de meest verse en smaakvolle groente en fruit.

Vanwege de moeizame import van producten uit Suriname gaat Amar Import & Export vanaf 2015 zelf Surinaamse groente en fruit kweken in zijn eigen kas. Het bedrijf blijft ook op grote schaal specialiteiten uit Suriname importeren.

Dankzij het succes van de zelfgekweekte habaneropepers voegt Amar Import & Export het familierecept voor sambal toe aan zijn assortiment. Zelf gekweekt, zelfgemaakt en heet, heet, heet!

 • 1983

  AMAR IMPORT OPGERICHT DOOR DE GEBROEDERS SINGH

 • 1986

  KAS IN ROTTERDAM GEOPEND

 • 1992

  OPSLAGRUIMTE TE GROOT VOOR LOCATIE EN VERHUIST NAAR FOREPARK

 • 2006

  TWEEDE GENERATIE SINGH STAPT IN HET BEDRIJF

 • 2015

  KAS VERHUIST NAAR GROTERE LOCATIE IN NOOTDORP

 • 2015

  OVERGESTAPT OP MODERNE TUINBOUWTECHNIEKEN

 • 2017

  FAMILIERECEPT HABANEROSAMBAL WORDT AAN ASSORTIMENT TOEGEVOEGD

KWALITEIT & CERTIFICERING

Amar Import & Export ondergaat jaarlijks een audit door een extern bureau en voldoet aan HACCP-normen.

2020 © Copyright - Amar import & export | Webdesign by SocialLane