Amar import & export
  • Home
  • Groothandel
  • Import
    • Import Suriname
    • Import Dominicaanse Republiek
    • Import Thailand
  • Tuinbouw
    • Habaneropeper
    • Klaroen (Chaurea)
    • Tayerblad
    • Kangkong – Ong Choy
    • Antroewa witte aubergine
    • Bitterblad
  • Over ons
  • Contact
  • Zoek
  • Menu
U bevindt zich hier: Home / Tuinbouw / Antroewa witte aubergine

Antroewa witte aubergine

De witte, of Afrikaanse aubergine is een tropische plant die nauw verwant is aan de paarse aubergine. De vrucht lijkt op een tomaat en bereikt een gemiddelde lengte van 7 centimeter. De witte aubergine smaakt een beetje bitter, maar zit vol voedingsstoffen. De plant komt oorspronkelijk uit West-Afrika en werd vandaar geëxporteerd naar het Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika en sommige delen van Zuidoost-Azië. Hij is met name populair in de Surinaamse keuken en staat daar beter bekend als ‘antroewa’ of ‘antruwa’.

Een paar weetjes
De onrijpe vrucht is glanzend wit of groenachtig-wit van kleur en wordt naarmate hij rijpt glanzend oranjegeel of bruingeel.
De wortels, het blad en de vruchten van de plant worden ook gekweekt vanwege hun medicinale eigenschappen.
In Nigeria wordt er op de bloemen gekauwd om tanden en kiezen te reinigen.
De Latijnse naam is Solanum macrocarpon.

IMG 1576kopie

Ga naar onze contactpagina voor meer informatie over de witte aubergine of om een bestelling te plaatsen.

Contactpagina

Voedingsfeiten

Per 100 gram

De witte aubergine is rijk aan vezels en kalium. Ze bevat ook betacaroteen, ascorbinezuur, ijzer en calcium.

Calorieën

30

Vetten

0,6 g

Eiwitten

4,3 g

Koolhydraten

5,7 g

Koken met witte aubergine

Jonge witte aubergines kunnen vers, ingelegd, gepureerd tot sap of gedroogd genuttigd worden. Voor gebruik in een maaltijd kunnen ze gegrild, gebakken, gesmoord of gestoomd worden. Ze wordt vaak gebruikt in stoofschotels of als bijgerecht geserveerd bij vlees of vis.

Voeding die goed met witte aubergine combineert: door zijn bittere smaak past de witte aubergine goed bij zoete smaken, eiwitrijke voeding en gerookt vlees.

Eenmaal gesneden wordt de aubergine snel bruin. Snijd hem dus vlak voor het koken of doop haar onmiddellijk in water of melk. Je kunt suiker of azijn toevoegen om de bittere smaak van de groente wat te verzachten. De witte aubergine blijft op een koele, droge plaats ongeveer een week goed.

Recepten met witte aubergine

Gestoofde witte aubergine (bijgerecht)

Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Aantal porties: 4, bijgerecht

Ingrediënten:
500 g witte aubergine
1 ½ ui (gesneden)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 tl olie
1 tl zwarte peper
1 bouillonblokje
scheutje melk (om te voorkomen dat de aubergine bruin wordt)
120 ml water voor de stoofschotel

Bereiden:

  1. Was de witte aubergines en verwijder de stelen en het blad. Snijd ze in vier stukken of in acht plakken en leg ze in water met een scheutje melk.
  2. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote steelpan of kookpan. Fruit de ui en knoflook glazig.
  3. Verwijder de aubergine uit het melkwater. Doe de aubergine en peper in de pan.
  4. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 120 ml water toe.
  5. Dek de pan af en laat 25 minuten sudderen.

Gestoomde witte aubergine (bijgerecht)

Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Aantal porties: 4

Ingrediënten:
4 witte aubergines
½ ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
5 tl olie
sojasaus (scheutje)
½ tomaat (gesneden)
zwarte peper
zout

Bereiden:

  1. Was de aubergine en snijd haar in dunne plakken.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze glazig.
  3. Voeg de aubergine, tomaat, zout, peper en sojasaus toe en roer goed.
  4. Dek de pan af en laat sudderen tot de aubergine zacht is.

Onze andere tuinbouwproducten:

1
peper
1

Habaneropeper

1
3.3 Morning Glory Kankoon 1
1

Kangkong – Ong Choy

1
clarion
1

Klaroen (Chaurea)

1
3.4 Taro Leaves Tayerblad
1

Tayerblad

2020 © Copyright - Amar import & export | Webdesign by SocialLane
  • Twitter
  • Facebook
Scroll naar bovenzijde